Buikspieroefeningen zijn helemaal niet nodig voor een sixpack?

We hebben je aandacht vast en zeker te pakken met deze kop. Want hoe is het mogelijk een sixpack te krijgen zonder buikspieroefeningen vraag je je nu af. Het bijzondere is dat een sixpack veel minder te maken heeft met je training dan je misschien denkt.

Spieren op de buik zichtbaar

Een sixpack is de zichtbaarheid van je buikspieren. Deze buikspieren heeft iedereen. Bij de ene persoon zijn ze beter ontwikkeld dan bij de ander, maar niemand kan zonder.

Dat buikspieren niet bij iedereen zichtbaar zijn heeft te maken met het vet dat er over heen zit. Ook al zou je geweldig sterke buikspieren hebben, maar je vetpercentage is te hoog, dan zie je nog steeds geen sixpack. Toch zijn er buikspieroefeningen voor in de sportschool te vinden. Het is natuurlijk een spiergroep die je wel moet trainen.

Eten is belangrijker dan trainen

Dus de zichtbaarheid van je sixpack vergroot je niet door meer buikspieroefeningen, maar door je eetpatroon. Als je er voor zorgt dat je minder snelle koolhydraten gaat eten, wat minder calorieën dan je nodig hebt en meer eiwitten, zal je lichaam meet vet gaan verbranden.

Dus schrap het witbrood, witte rijst en witte pasta, koek, snoep en chips en vervang dit door gezonde snacks en volkoren producten. Eiwitten vind je logischerwijs in eieren, maar ook in mager vlees, magere vis, melkproducten en peulvruchten.

Als je dus al een goede krachttraining doet en je past je voeding aan, hoef je dus niet extra buikspieroefeningen te doen om je sixpack tevoorschijn te toveren. Maar eerlijk is eerlijk, met goede zware buikspieroefeningen wordt een gewoon sixpack toch wel een stuk strakker en mooier.  Dus aan jou de keuze!