Liposculptuur wordt gebruikt bij borstvergroting met eigen vet

liposculptuurDat er in de plastische chirurgie diverse ingrepen zijn om het uiterlijk aan te passen, dat is bij veel mensen wel bekend. Om cosmetische chirurgie hangt toch nog steeds altijd een beetje een filmsterren sfeertje, terwijl ook heel veel normale vrouwen een ingreep ondergaan. Een borstvergroting is waarschijnlijk wel de meest uitgevoerde ingreep door chirurgen.

Met eigen vet

Deze ingreep wordt in veel gevallen gedaan door silicone implantaten in te brengen in de borst. Er zijn verschillende formaten implantaten beschikbaar, afhankelijk van de wensen. Er is een relatief nieuwe techniek waarbij de borsten worden vergroot met eigen vet. Het vet wordt dan ergens weggehaald op een plek waar het minder gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan de heupen of de billen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een techniek liposculptuur. Dit is vergelijkbaar met een liposcutie, het is echter een nieuwere en verbeterde techniek waar betere resultaten mee behaald wordt. Soms wordt ook ooracupunctuur toegepast met deze techniek.

Lipofilling

De borsten worden vervolgens vergroot door dit lichaamseigen vet opnieuw in te brengen in de borsten. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd. De borstvergroting met eigen vet is overigens niet de enigste ingreep die met eigen vet gedaan kan worden. Ook het opvullen van bepaalde delen in het gezicht behoort tot de mogelijkheden bij de meeste klinieken in de plastische chirurgie.

Wanneer iemand plastische chirurgie ondergaat, dan is dat vanzelfsprekend niet een gemakkelijke beslissing. Alhoewel het doel meestal cosmetisch van aard is, zal men nog steeds onder het mes moeten. Ook dit heeft bepaalde risico’s. Deze risico’s moeten altijd goed worden besproken met een arts of plastisch chirurg, wat ook altijd gedaan wordt tijdens een eerste consult. Tijdens zo’n consult komen niet enkel de risico’s aan bod, maar ook wordt er gekeken naar het lichaam en het gebied waar de ingreep betrekking op heeft.